4gamers.be

Japanse 3DS-verkoop stijgt 40% dankzij Kid Icarus

Door GuerrillaDawg, 29-03-2012 14:51, bron: neogaf

Het is ooit anders geweest, maar de 3DS verkoopt ondertussen als zoete broodjes. Meer nog, dankzij de recente release van Kid Icarus: Uprising wist de handheld het nóg beter te doen, met een stijging van maar liefst 40%. Tevens bracht Nintendo op hetzelfde moment ook twee hardwarebundels uit: Monster Hunter Tri-G en Super Mario Land 3D. Wat betekent dit nu allemaal in cijfers? Wel, de 3DS ging uiteindelijk 94.000 keer over de toonbank, waarmee het makkelijk de vloer aanveegt met de PS3, die net geen 26.000 exemplaren verkocht. De Xbox 360 is nagenoeg dood, met vele winkels die de console niet eens meer verkopen. Uiteindelijk verkocht men er nog 1084 deze week.

De PSP blijft overigens zijn derde plaats behouden. De handheld weet namelijk nog steeds 20.000 stuks te verkopen, wat het dubbel is van de PlayStation Vita-verkoop (10.000). Het beloven alvast spannende maanden te worden voor de handheld.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.