4gamers.be

Amerikaans stadje heft na 32 jaar ban op arcadegames op

Door Jay, 04-05-2014 00:03, bron: https://news.yahoo.com/blogs/oddnews/town-lifts-decades-old-arcade-game-ban-221208437.html

In 1982 werd in het Amerikaanse stadje Marshfield (Massachusetts) een ban ingesteld op arcadespelletjes. Men geloofde namelijk dat de arcadekasten verslavend waren voor de jeugd, die dan zou spijbelen en onredelijke hoeveelheden geld zou spenderen aan de spelletjes. Ook zouden plaatsen waar arcadespelletjes staan volgens sommigen gerelateerd zijn al gokken en drugs.

Het verbod werd verschillende keren aangekaart, onder meer in 1994 en 2011, maar telkens tevergeefs. Begin deze week echter lukte het wel. Nadat een lokale bewoner genaamd Craig Rondeau de steun kreeg van lokale zaken, werd de ban opgeheven via een stemming die werd gewonnen met 203 tegen 175. Rondeau vindt het een belangrijke verwezenlijking voor zijn stad, omdat lokale zaken nu weer de vrijheid krijgen om zelf te beslissen of ze al dan niet arcadekasten in huis halen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.