4gamers.be

Hands-on preview: LEGO Marvel Super Heroes

Door SenZ, 24-10-2013 00:00

LEGO Marvel Super Heroes

  [gespeeld op Xbox 360]


Warner Bros. Interactive Entertainment heeft niet enkel Batman: Arkham Origins en diens handheldbroertje klaar staan, ook LEGO Marvel Super Heroes komt eraan. Lego en de populaire superhelden van Marvel, het lijkt een perfecte combinatie.

Ontwikkelaar TT Games heeft al enkele games in de LEGO-franchise onder de gordel. Zij nemen opnieuw de handschoen op om de vele fans een uitdagende game voor te schotelen. De demo begint op een vliegdekschip dat het eerste deel van zijn naam letterlijk neemt. Het dient als uitvalsbasis voor jouw avontuur. Je kan jouw personage naar believen aanpassen of verbeteren. In totaal zal het spel 150 characters kennen, waardoor iedereen aan de slag kan gaan met zijn of haar favoriet uit het Marvel-universum. Het hoofdkwartier is leuk uitgewerkt en ademt echt leven uit.

Wanneer je klaar bent voor actie mag je naar een soort van springplatform dat als uitweg naar de verschillende levels dient. Wie ooit nog een Nokia 3510i en daar een parachutespel op gespeeld heeft, zal zich meteen thuis voelen door de manier waarop je de spelwereld betreedt. De locaties bestaan ook echt, want wij kwamen terecht op Times Square en ook Central Park passeerde de revue. LEGO Marvel Super Heroes begint in een drijvende gevangenis die heel toepasselijk de naam Raft draagt. Schurken Sabretooth en Magneto helpen gevangenen om te ontsnappen uit het complex en dat wil je natuurlijk verhinderen.

LEGO Marvel Super Heroes screenshot

Wij konden aan de slag met Iron Man, Hulk en Wolverine. Je moet elk lid van je team gebruiken om de puzzels op te lossen. Voor onze speelsessie waren we bezorgd over de moeilijkheidsgraad van het spel, maar al snel bleek dat we geconcentreerd aan de slag moesten om het volgende deel van de spelwereld te bereiken. Elk personage beschikt over specifieke eigenschappen die nuttig zijn in al even specifieke situaties. Wolverine kan bijvoorbeeld items opgraven die nuttig zijn om een terminal te bouwen terwijl groene hendels een indicatie geven dat de kracht van de Hulk nodig is. Dat brengt ook nadelen met zich mee, want onze groene vriend kan bouwstenen enkel gebruiken in vorm van Bruce Banner. De gameplay bouwt dus voort op het sterke systeem uit eerdere edities in de LEGO-franchise. De combo’s vliegen de criminelen sneller rond de oren dan Iron Man een rondje om de aarde kan maken en je voert ze ook heel intuïtief uit. We hebben wel gemerkt dat het spel in sommige gevechten pittig wordt. Vijanden spatten niet zomaar in bouwstenen uit elkaar, iets wat wel vaker een klacht was bij LEGO-games.

Op het einde van de spelronde kregen we nog een boss fight voor de kiezen. Naar oude getrouwe gewoonte verloopt zo’n gevecht in verschillende fases en bij de eerste dachten wij – naïviteit bestaat nog, jawel – dat we Magneto en Sabretooth klem gezet hadden. Niets was echter minder waar en algauw bevinden we ons met Wolverine en Hulk op een gevaarlijke lift. De man met de magnetische krachten probeert ons het hoekje om te helpen, al kunnen we even later toch de achtervolging inzetten. Tijdens de demo kruisten we al eens het pad van Abomination en hij mag opnieuw zijn opwachting maken in de volgende ‘ronde’. De behendigheid van Wolverine combineren we vlot met de brute kracht van Hulk. Via een sterke lichtstraal verblinden we de gespierde tegenstander die daarna rake klappen moet incasseren van Banner. Mystique loodste het duivelse duo van weleer in een helikopter van waaruit Sabretooth ons bestookt met raketten. Het geheel voelt wel scripted aan, maar dat doet niets af aan de uitdaging en fun in dit level. Herhaaldelijk veroverden wij een toren-met-schijnwerper waarna we de klus met Hulk konden afmaken met een quick time event.

LEGO Marvel Super Heroes screenshot

De finale versie van LEGO Marvel Super Heroes zal 15 levels vol puzzels en uitdagingen bevatten en dat kunnen wij nu al toejuichen. Het geheel zit ook in een mooie doch stoere superheldenoutfit. LEGO roept bij veel mensen herinneringen uit de kindertijd op en dat hoeft zeker geen negatieve invloed te hebben op de leeftijdsgrens voor dit soort games. Je hebt de leuke sfeer van LEGO die harmonieus verenigd wordt met een spelomgeving vol helden en boosaardige tegenstanders. De grappige geluidseffecten waren misschien iets te overvloedig aanwezig, maar al bij al voelden we ons thuis als een kind in een speelgoedwinkel. Deadpool komt ook even tevoorschijn en zijn optreden klinkt gewoon amusant als een komiek pur sang. De locaties zijn herkenbaar en mooi afgewerkt van het moment dat je uit de lucht naar beneden kijkt vooraleer een duik in de realiteit (excusez-moi le mot) te nemen.

Conclusie

LEGO Marvel Super Heroes lijkt nu al een schot in de roos. Hier en daar kwamen we wel enkele foutjes tegen, maar het ging dan ook nog niet om een afgewerkt product. Het Marvel-universum wordt door TT Games in een origineel verhaal gegoten dat zich overigens perfect thuis voelt in de wereld van LEGO. De verschillende bouwstenen zijn ook grafisch zoals het hoort waardoor we de controller moeilijk uit handen konden geven. Naast Batman: Arkham Origins lijkt Warner Bros. Interactive Entertainment dus nog een sterkte game in de pijplijn te hebben zitten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.