4gamers.be

Kirby's Adventure (3D Classics)

Door Vancha, 28-11-2011 11:26

Nintendo is niet alleen met een volledig nieuwe handheld gekomen. Ook online willen ze het nu grootser aanpakken zodat ze zich kunnen meten met concurrenten als Sony of Apple. Met dit in gedachten heeft Nintendo de 3D Classics-serie ontworpen. Dit zijn allemaal remakes van oude klasiekers die in een nieuw jasje gegoten worden om vervolgens terug aantrekkelijk te zijn voor de nieuwe generatie gamers. Kirby is één van de bekendste personages van Nintendo en met een knaller van een game hoopt Nintendo om de aandacht op hun online front nog steviger te maken. Maar is deze remake het ook waard?


Kirby in 3D

Kirby’s Adventure dateert alweer van het NES-tijdperk en was één van de eerste games waarin deze roze bol de ster was. Kirby moet doorheen een grootse droomwereld reizen om alle dromen die King Dedede gestolen heeft terug vrij te maken. Aangezien iedere level een droom is kun je alvast een weelderige selectie werelden verwachten die allen de naam Kirby eer aan doen. Zet daar nog eens een lekkere soundtrack met aanstekelijke muziek bij en je hebt al direct een interessante platformer voor jong en oud.

Dit gold natuurlijk voor de originele game. Deze 3D Classic moet natuurlijk met toevoegingen komen om het pakketje nog aantrekkelijker te maken voor de grote menigte, maar om nu te zeggen dat de ontwikkelaars er veel werk in gestoken hebben is toch wat ver gezocht. De game is in lagen opgedeeld en Kirby, de vijanden en platformen waar je op kan springen zijn naar de voorgrond gekomen, waarbij de achtergrondlagen dan weer meer naar achter geschoven zijn en ze een donkerdere tint hebben gekregen om het dieptezicht wat realistischer te maken.

De game blijft goed

Al bij al vrij simpel gehouden dus, maar het is wel effectief, want vroeger had menig gamer wel eens last om de platformen van de achtergrond te onderscheiden en dankzij het 3D zie je de platformen duidelijk weergegeven worden. De game bewaart ook automatisch je progressie en het houdt je hoogste scores bij, maar gek genoeg worden de leaderboards gewist nadat je de game heropstart, wat het nut van zo’n scorebord wel wat teniet doet.

Het onderste scherm van je 3DS zul je in deze game ook niet gebruiken, wat wel spijtig is aangezien hints en controls makkelijk op het ongebruikte scherm konden getoond worden. Bij iedere nieuwe kracht die Kirby krijgt, verschijnt immers een hintkaartje over hoe je die kracht moet gebruiken en het zou wel handiger geweest zijn mocht deze terug te vinden zijn in één of ander handig menuutje op het onderste scherm in plaats van een kadertje dat je moet wegdoen als je het gelezen hebt.

Dit gezegd zijnde lijkt Kirby’s Adventure meer een regelrechte port in plaats van een remastering voor de 3DS, maar dit is zeker niet slecht te noemen. De prachtige gameplay is gebleven en Kirby’s techniek om de krachten van vijanden over te nemen als hij ze opzuigt blijft even leuk. Zomaar even beginnen vuurspuwen of een zwaard kunnen hanteren maakt Kirby direct een tegenstander van formaat en het experimenteren met je krachten blijft een drang om de game te blijven spelen.

Conclusie

De 3D Classic-serie heeft er met Kirby terug een prachtige game bijgekregen. Het spel mag dan wel niet veel extra te bieden hebben, het extra 3D-effect zorgt ervoor dat de game beter dan ooit te spelen is. Als je op zoek bent naar een goedkope, degelijke platformer voor de 3DS, dan heb je die bij deze gevonden.

Positief

  • Experimenteren met krachten
  • Spring nooit meer verkeerd dankzij 3D
Score
81/100

Negatief

  • Niet veel vernieuwing
Grafisch
80%
Geluid
82%
Fun
83%
Gameplay
80%

Kirby's Adventure

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.