4gamers.be

LEGO Harry Potter: Years 5-7

Door rafbanaan, 03-01-2012 01:27

We kennen allemaal wel die kleine vierkantje blokjes vanuit onze jeugd. Uren en uren spendeerden we aan het uit de grond stampen van verschillende constructies. Deze blokjes worden nu reeds enkele jaren omgetoverd naar een virtuele variant en zorgden voor enkele leuke titels op verschillende platformen. Ook Harry Potter en zijn vriendjes mogen meedoen en dus staat ons een magisch magisch avontuur te wachten, of dat is tenminste de bedoeling.

In LEGO Harry Potter: Years 5-7 neem je de drie laatste boeken onder de loep en ga je op pad om de gruwelijke Voldemort een kopje kleiner te maken. Het avontuur ga je natuurlijk weer samen tegemoet met je twee beste vrienden, Ron en Hermione. Tijdens je avontuur kom je langs bekende plaatsen nuit de boeken en films, al zal je nu en dan ook eens onbekend terrein verkennen, zoals de grot van Godric. De bekendere plaatsen zijn we allemaal reeds tegengekomen in LEGO Harry Potter: Years 1-4, waardoor het nieuwe eigenlijk een beetje wegvalt.

LEGO Harry Potter: Years 5-7 screenshot LEGO Harry Potter: Years 5-7 screenshot

Het oplossen van verschillende puzzels en vijanden een kopje kleiner maken, doe je door middel van je spreuken. Elke spreuk heeft zijn doel, waarmee je verschillende opdrachten makkelijk kan uitvoeren. Zo kan je met de spreuk 'Reducto' objecten vernietigen of terug opbouwen. De opdrachten zijn dan vaak terugkomend en worden al snel te makkelijk als je vordert in het spel. Meestal hoef je enkel te richten op een bepaalde opdracht om de correcte spreuk te weten te komen of is alles opgelost met de vernietigingsspreuk. De ontwikkelaar had op bepaalde plaatsen zijn fantasie iets meer de vrije loop kunnen laten gaan, maar gelukkig vind je hier en daar wel een leuke opdracht, zoals het rondrijden op een klein fietsje.

Ieder personage beschikt over zijn of haar eigen unieke spreuken. Zo kan Hermione een huisdier aanroepen om objecten op te graven of nauwe gangen te doorkruisen. Je kan hier, net zoals in de andere Lego-titels, makkelijk wisselen tussen de personages. Om enige afwisseling te brengen tussen de verschillende spreuken, zal je voor bepaalde puzzels een eigen drankje moeten brouwen. Je gaat dan op zoek naar de gezochte ingrediënten om het af te werken. Eenmaal afgewerkt, beschikt je personage even over een ongewone kracht. Naast het bevechten van de vijanden met je spreuken is er nu ook een 'Duel'-deel. Je gaat dan oog in oog met een vijand, waarbij je met een spreuk elkaar te lijf gaat en waarbij je elkaars spreuk kan afweren. De toevoeging dat je snel spreuken kan aanroepen, zorgt er ook voor dat je makkelijker vijanden kan doden of objecten kan vernietigen.

LEGO Harry Potter: Years 5-7 screenshot LEGO Harry Potter: Years 5-7 screenshot

LEGO Harry Potter: Years 5-7 zou geen echte Lego-titel zijn indien de knotsgekke humor ontbrak. Elke sectie van het spel wordt steeds afgewisseld met een passende tussenscène. Steeds wordt er humor voorzien en een glimlach op de mond getoverd. Het aantal speelbare figuren werd ook uitgebreid. Je kan aan de slag gaan met meer dan 200 figuurtjes en indien je nog in bezit bent van de savefile van LEGO Harry Potter: Years 1-4, dan kan je deze gebruiken om al een resem figuurtjes vrij te spelen. Je kan ook bij bepaalde levels kleine extra's uitvoeren om je credit omhoog te krikken. Zo kom je op bepaalde momenten op een speeltuin waar je van de glijbaan kan glijden of een toertje kan maken op de molen. Kleine details waar je toch even voor afwijkt van je hoofdopdracht. LEGO Harry Potter: Years 5-7 beschikt ook over een resem collectables, namelijk toverhoeden, rode en gouden blokjes.

Over het grafische kunnen we wel een en ander kwijt. De 3D-functie aanschakelen zorgt voor een leuke twist zonder je ogen te vermoeien of te overdrijven met het effect. Het nadeel van de functie is dat we bij bepaalde scènes wat framedrops te verduren kregen. De weergave van de verschillende levels oogt niet echt speciaal, maar het zijn de details die het vooral maken. Kleine sneeuwvlokjes, regendruppels, een tsunami, vuurballen of een orkaan zijn slechts enkele van een hele reeks leuke details. Het grafische wordt hier ook bijgestaan door een leuke soundtrack die mooi werd afgewerkt door de ontwikkelaar.

Conclusie

LEGO Harry Potter: Years 5-7 brengt ons het einde van de Harry Potter-serie en dat op een mooie wijze. De puzzels en humor, die we kennen vanuit de Lego-serie, zijn volop terug te vinden en maken het avontuur een leuke beleving. Indien je geen probleem ziet met het afschakelen van de 3D-functie, dan is deze titel zeker het proberen waard.

Positief

  • Talloze spreuken
  • Bekende locaties
  • Afgewerkte soundtrack
  • Humor
Score
74/100

Negatief

  • Framedrops bij 3D
  • Puzzels iets te makkelijk
Grafisch
65%
Geluid
80%
Fun
80%
Gameplay
70%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.