4gamers.be

Mighty Switch Force

Door kimme, 08-01-2012 00:00

Gamers die een voorliefde hebben voor platformspellen komen dezer dagen geregeld aan hun trekken. Echter, op handheldconsoles is dit genre niet altijd even nadrukkelijk aanwezig als op consoles. Ontwikkelaar WayForward, gekend van hun succesvol spel Shantae (DSiWare), wil nu met het platformspel Mighty Switch Force het genre “ren en spring” nieuw leven inblazen op de 3DS. We zijn benieuwd of dit sciencefiction-sfeertje menig gamer zal weten te bekoren.

In Mighty Switch Force speel je met hoofdpersonage Patricia Wagon en je doel is vrij simpel. In elk level zal je de vijf ontsnapte “Hooligan Sisters” moeten zien te vinden die je dan veilig naar een soort transportrobot zal moeten vervoeren waarna het level succesvol wordt afgerond. De ontsnapte zusters zijn echter niet van gisteren en weten zich in elk level goed te verstoppen. Om de ondeugende zusters op een snelle manier te vinden, zal je al je spring- en schiettechnieken moeten aanwenden om hen in een veilige haven thuis te brengen.

Zoals gezegd ga je een heus platformavontuur tegemoet in de futuristische wereld van Mighty Switch Force. Het puzzelaspect speelt daarbij ook een belangrijke rol waarbij je al lopend, springend en schietend een aantal pittige en minder pittige puzzels zal moeten oplossen. Een misstap is trouwens snel gemaakt zoals we geregeld aan den lijve konden ondervinden.

Zo zijn er in elke level een groot aantal vierkantige blokken die je weg versperren en die je enkel doorgang verschaffen wanneer je ze via een mechanisch trucje, via een switch-knop in je robotpak, naar voor of achter kan doen schuiven. Hier merk je duidelijk hoe belangrijk het 3D-effect wel is, zeker om qua timing op hetzelfde moment te springen als dat de blokken verschuiven. Andere soorten blokken kan je gewoonweg stukschieten met je pistool of kunnen gebombardeerd worden door een bepaald soort vijand een kopje kleiner te maken.

Race tegen de tijd

In totaal zijn er 16 levels die je zal moeten overwinnen in Mighty Switch Force. Dit aantal lijkt voor de meesten onder ons ietwat aan de lage kant, maar wees er op voorbereid dat sommige levels vrij lang en pittig zijn. Enkel wanneer je een level volledig hebt voltooid, wordt de volgende in de rij vrijgespeeld. Voor de echte competitiebeesten onder ons is het ook interessant om weten dat elk level steeds wordt getimed. Zo kan je een heuse race aangaan om de beste tijden die de computer heeft ingesteld te verslaan. Geen lachertje als je het ons vraagt. Wanneer het je dan uiteindelijk toch lukt om onder de vooropgestelde “par time” te duikelen word je beloond met een blauwe ster.

De controls zijn over het algemeen zeer goed uitgebalanceerd en passen perfect in het platformplaatje. Terwijl je van het ene platform naar het andere springt, terwijl die rotzakken van blokken je steeds de weg versperren, voelen de controls nog altijd intuïtief aan. We moeten de ontwikkelaars trouwens feliciteren met hun oog voor een sterk uitgekiend level design in combinatie met de mogelijkheid om het level te kunnen voltooien.

We love techno

Grafisch gezien oogt Mighty Switch Force enorm sterk voor een downloadable game. Niet enkel de spelpersonages en vijanden zijn heel gedetailleerd afgewerkt, maar ook de achtergronden zijn voorzien van een kleurrijk palet aan natuurlijke schoonheid. Dit alles gecombineerd met het fantastische 3D-dieptezicht maakt dat Mighty Switch Force visueel toch wel één van de sterkste spellen is voor de 3DS-handheld.

Met nog wat meer diepgang en lengte van het spel zou de game zelfs niet moeten onder doen voor verschillende retailversies in zijn soort. De muziek in Mighty Switch Force is gebaseerd op techno en gaat in hand in hand met de futuristische aanpak van ontwikkelaar WayForward. Het springen en schieten veroorzaakt een aantal leuke geluidseffecten en zal - in combinatie met de opzwepende technobeats - een schuddend hoofd en glimlach bij zowat elke speler opleveren. 

Conclusie

Ontwikkelaar WayForward heeft weer eens een sterk staaltje E-shop gaming afgeleverd. De uitdaging in Mighty Switch Force wordt met elke nieuwe level op het programma steeds groter door middel van een aantal pittige puzzels. Het switchmechanisme is in combinatie met het platformgedeelte enorm goed geïmplementeerd in het spel terwijl grafisch en audiovisueel gezien we al onze vingers en duimen kunnen aflikken om nog maar te zwijgen. Enig minpunt is wel dat het spel aan de korte kant is en dat het sommige spelers op die manier zou kunnen teleurstellen. Wij vinden Mighty Switch Force alvast één van de sterkste downloadable 3DS-titels van het moment.

Positief

  • Pittige puzzels
  • Intuïtief switchmechanisme in combinatie met platforming
  • Grafisch en audiovisueel zeer sterk
  • 3D-diepte perfect
Score
88/100

Negatief

  • Met 16 levels aan korte kant
Grafisch
93%
Geluid
90%
Fun
85%
Gameplay
85%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.