4gamers.be

Fallblox

Door Phazon, 21-12-2012 00:06

Tijd om te blokken in Fallblox

 

Vorig jaar wist Pullblox, een digitale eShop game, iedereen te verrassen. Dit puzzelspelletje kende een vrij simpele opzet, maar het concept was zo goed uitgedacht dat we er van stonden te kijken waarom niemand eerder op het idee gekomen was om een dergelijke gameplay uit te vinden. Dit jaar brengt Nintendo ons de sequel, genaamd Fallblox. Je raadt het al, een van de grote veranderingen is dat blokken nu opgestapeld kunnen worden en bijgevolg ook kunnen vallen. Weet het spel ons nog steeds te verrassen en te bekoren?

 
Ontwikkelaar Intelligent Systems heeft de stijl en presentatie van de game behouden. We spelen nog steeds als Malo, een vrolijk en schattig wezentje dat veel wegheeft van een sumoworstelaar. Onze held hoeft ditmaal geen kinderen te redden, maar vogels. Deze zijn op de vlucht geslagen en bevinden zich nu op talloze blokkenconstructies. Om deze vogels te bereiken zal je je hersencellen goed moeten laten werken, want deze constructies zijn vaak zeer moeilijke puzzels die je moet oplossen. Gelukkig is er een uitgebreide tutorial, twintig levels lang, voorzien. Deze is wel wat aan de langdradig voor zij die Pullblox reeds gespeeld hebben, maar desondanks loont het zeker de moeite om naar de tips te luisteren.
 
Zoals we eerder aanhaalden heeft men ditmaal heel wat nieuwe gameplaymogelijkheden aan deze puzzels toegevoegd. Blokken kunnen ditmaal ook vallen en je kan de blokkenconstructies ook langs vier verschillende zijden bekijken en verschuiven. De wetten van de zwaartekracht zijn natuurlijk ook van toepassing. Dit brengt enorm veel nieuwe mogelijkheden en hierdoor ontstaan er talloze nieuwe en sterk uitgedachte puzzels. Fallblox is dan ook allesbehalve een gemakkelijke game geworden. De moeilijkheidsgraad van de puzzels schiet pijlsnel de lucht in eenmaal de tutorial achter de rug is. Dit is natuurlijk heel goed nieuws voor de puzzelveteranen onder ons, maar tegelijkertijd zullen casuals en puzzelleken het spel wellicht veel te moeilijk vinden.
 
 
 
Qua content zit het nog steeds snor met deze titel. Fallblox kost 8,99 euro, wat twee euro meer is dan diens voorganger. Laat dit je echter niet ontmoedigen, want je krijg nog steeds heel wat waar voor je geld. Er zijn 20 tutoriallevels en meer dan 100 andere levels. Iedere level bestaat uit een puzzel die, afhankelijk van je inzicht, enkele seconden tot bijna een uur kan duren. Als je helemaal in de knoop zit, kan je de hele puzzel gemakkelijk resetten om vanuit de startpositie te herbeginnen. Er zijn ook heel wat toffe en interessante challenges te bespeuren, maar dit laten we aan jullie over om te ontdekken. De levelbouwer is wederom aanwezig en geeft je de mogelijkheid om zelf heel wat toffe puzzels te maken. Deze kan je, door middel van een QR-code, delen met iedereen.
 
Audiovisueel ligt Fallblox ook in de lijn van diens voorganger, iets wat zeker geen slechte zaak is. De presentatie is zeer eenvoudig gehouden, maar enorm functioneel. Ook de graphics zijn nog steeds charmerend en het contrast tussen de blokken is nog steeds goed aanwezig. Dit zorgt er voor dat je de blokken gemakkelijker kan onderscheiden, iets wat je toch zeker niet mag onderschatten in een dergelijk spel als je het ons vraagt. Het 3D-effect zorgt voor een beter dieptezicht en kan zeker van pas komen bij het inschatten van je sprongen, maar is uiteraard geen vereiste.
 
 
 

Conclusie

Fallblox is, net zoals diens voorganger, een ijzersterke puzzelgame geworden. Iedere puzzelliefhebber met een 3DS moet deze serie eigenlijk in zijn bezit hebben. Wil je echter een wat toegankelijkere game, kan je best beginnen met diens voorganger, want Fallblox is een zeer uitdagende puzzelspelletje dat de puzzelaars onder ons zeker waar voor zijn geld zal bieden.

Positief

  • Sterke gameplay-toevoegingen
  • Zeer uitdagend
  • Presentatie eenvoudig, doch effectief
Score
89/100

Negatief

  • Moeilijkheidsgraad stijgt zeer snel
Grafisch
85%
Geluid
80%
Fun
88%
Gameplay
91%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.