4gamers.be

Hydroventure: Spin Cycle

Door Phazon, 02-01-2013 10:20

Water-vallen in Hydroventure: Spin Cycle

 

Een tijdje geleden kondigde Nintendo een sequel aan voor Hydroventure. Deze Wii-game wist collega Goofus te imponeren en was een van de betere digitale Wii-games, getuige de review. Hydroventure: Spin Cycle is echter ontwikkeld voor de Nintendo 3DS en brengt ons niet alleen meer van hetzelfde, maar de ontwikkelaar voegt ook een aantal nieuwigheden toe. Of deze genoeg zijn om ondergetekende ook te imponeren...

Het verhaal van Spin Cycle doet wat denken aan diens voorganger, wat op zich zeker geen slechte zaak is. Ditmaal heeft het waterdruppeltje Eddy de taak om de gevangen rainbow spirits in het magische boek te redden. Het magische boek zit natuurlijk niet zonder gevaren, want talloze obstakels en vijanden staan onze held op te wachten. Eddy transformeert aan het begin van iedere level in een plas water en het is aan ons om hem te begeleiden. Dit gebeurt aan de hand van de bewegingssensoren in de 3DS. Het is namelijk de bedoeling dat we onze 3DS heen en weer kantelen om zo het boek, en dus de omgeving waarin Eddy zich bevindt, te draaien.

 

Regelmatig is het ook de bedoeling dat we onze 3DS helemaal rond zullen draaien om de regenbooggeesten te redden. In Hydroventure voor de Wii kon je enkel de Wiimote kantelen, maar deze nieuwe manier van besturing op de 3DS brengt veel meer (puzzel)mogelijkheden met zich mee. Zij die vrezen dat de motion controls niet nauwkeurig genoeg zijn, kunnen we ook geruststellen. Het is namelijk zo dat onze bewegingen perfect naar het spel vertaald werden en het geeft de gameplay alvast heel wat vernieuwing. Als we dan toch over iets moeten klagen, is het misschien de vormgeving van de 3DS. Het draaien van de handheld gaat misschien niet altijd zo vlot als je zelf wilt en het is toch oppassen geblazen om het toestel niet te laten vallen. Ga dus niet overhaast te werk.

Hydroventure: Spin Cycle heeft ons heel wat te bieden. Er vallen tientallen levels te bespeuren die, afhankelijk van je denkvermogen, enkele minuutjes tot meer dan een kwartier zullen duren.  Ieder level in Spin Cycle is eigenlijk een grote verzameling van obstakels (het activeren van schakels, het zoeken van voorwerpen,…) en een heel aantal puzzels zullen je hersencellen kraken. Laat je dus zeker niet misleiden door het vluchtig uitspelen van de eerste levels, want het spel is allesbehalve eenvoudig. Vaak vind je plots de eenvoud van de oplossingen, terwijl heel wat puzzels op het eerste zicht enorm moeilijk of zelfs onmogelijk zijn.

 

Daarnaast is Hydroventure: Spin Cycle ook een heel herspeelbare game voor de mensen die graag wat meer uitdaging willen, want je kan in ieder level ook puzzelstukjes verzamelen. Aan het einde van ieder level worden je snelheid en efficiëntie beoordeeld. Wanneer je vijf sterren weet te behalen, zal je beloond worden met een puzzelstukje. Het vervolledigen van deze puzzel is allesbehalve een koud kunstje. Nadat een hoofdstuk (verzameling van een bepaald aantal levels) voltooid is, zal je je opgedane ervaring moeten tonen in een leuk baasgevecht. Deze bazen zullen je ook aan het denken doen zetten, zeker wanneer Eddy een aantal vaardigheden geleerd heeft die je op deze vijanden of omgeving kan gebruiken. Wat content betreft, zit het dus meer dan snor in deze game.

Op visueel vlak weet Spin Cycle zich enorm te onderscheiden van diens voorganger. De grafische stijl heeft een eigen identiteit gekregen en de kleuren zijn veel prominenter en donkerder dan in diens voorganger, wat een heel mooi geheel oplevert. Daarnaast zijn de animaties in de tussenstukjes enorm gedetailleerd, kleurrijk en geven ze je een heel vrolijk gevoel wanneer je bijvoorbeeld een regenbooggeest gered hebt. Elk hoofdstuk heeft bovendien een overkoepelend thema en zo zal het eerste hoofdstuk in een wereld vol dinosaurussen gooien.

 

Opnieuw zijn de physics van het water een aparte vermelding waard, want deze zijn nog steeds indrukwekkend. Tot slot is het ook het vermelden waard dat er een 3D-functie aanwezig in deze game is, wat eigenlijk een zeer logische en wijze zet is. Daar je je 3DS constant moet kantelen en omdraaien, zou het effect toch onmiddellijk verloren gaan, met alle gevolgen vandien. De soundtrack van het spel vult het kleurrijke en vrolijke aspect van de graphics verder aan.

Conclusie

Net zoals Hydroventure ons reeds op de Wii wist te overtuigen, slaagt diens sequel er ook in om een fantastische digitale 3DS-titel te zijn. Voor tien euro krijg je een zeer uitgebreide en heel leuke game, die velen heel wat uurtjes zal bezighouden. De gameplay is intuïtief en de grafische stijl zal sowieso tot de verbeelding van menig Nintendo-liefhebber spreken. Als er maar een digitale 3DS-titel uit het jaar van 2012 de jouwe kan zijn, laat het dan Hydroventure: Spin Cycle zijn.

Positief

  • Intuïtieve (motion) besturing
  • Fantastische gameplay en uitdagende puzzels
  • Kleurrijke stijl
  • Physics van het water
Score
90/100

Negatief

  • Draaien 3DS niet altijd vlot/handig
Grafisch
92%
Geluid
85%
Fun
90%
Gameplay
90%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.