4gamers.be

eShop - Picross e2

Door Vancha, 02-02-2013 00:06

Hersenkrakers in Picross e2

 

Kruiswoordraadsels, Sudoku of enige andere vorm van puzzels. Ze zijn allemaal uiterst geschikt om onderweg eens op te pikken als je niet veel tijd hebt. Op smartphones heb je meer van dit soort games dan je kan tellen, maar ook op de 3DS zijn er al enkele zeer geslaagde puzzelgames verschenen. Vorig jaar maakte Picross de sprong van retail naar eShop-titel en dat zorgde voor een goedkoop pareltje dat meer dan honderd puzzels te bieden had. Nu is er ook een opvolger verschenen en de makers hopen met een nieuwe modus en meer van hetzelfde terug de fans te overhalen even in hun buidel te tasten.

Wie niet gekend is met Picross, het is een klein beetje te vergelijken met Sudoku. Aan de zijkant van de rijen en kolommen staan cijfertjes die aangeven hoeveel vakjes je moet aanduiden om, eenmaal alles gearceerd is, een afbeelding te bekomen. Er kan bijvoorbeeld een vijf naast een rij staan en dan zul je ook vijf vakjes in die rij moeten arceren. Er kan ook een nul staan bij een kolom, dan weet je dat je in die kolom niets zal moeten aanduiden. Het lijkt wat moeilijk uit te leggen, maar reeds bij het eerste raster ben je ermee weg en net zoals in Sudoku zullen grotere rasters ook moeilijker worden om uit te dokteren wat je nu net moet arceren.

Picross e2 screenshot Picross e2 screenshot

Voor de nieuwelingen in deze puzzelreeks is Picross e2 perfect ontworpen. Alles wordt in een tutorial mooi uitgelegd, hoe het te werk gaat en eventueel kun je bij bijna elke puzzel alvast één rij en één kolom laten invullen door de computer om je op weg te helpen. Voor de ervaren spelers zal dit echter misschien overbodig zijn, want als je telkens al iets laat invullen zullen bepaalde rasters wel heel gemakkelijk worden om in te vullen. Ook spijtig voor diegene die echt hersenbrekende puzzels verwachten is dat de rasters nooit groter worden dan 15x15. Het klinkt als een aannemelijke grootte, maar al snel zie je in dat het soms toch makkelijker is dan je zou denken.

Naast de eerste honderdtal puzzels hebben de makers ook voor acht Micross-puzzels gezorgd. Het lijken er nu niet veel, maar als je een eenvoudige Micross oplost, zul je zien dat ieder vakje dat je ingevuld hebt nog eens een puzzel bevat om zo voor een twintigtal nieuwe Picross-puzzels te zorgen per Micross-puzzel. Als je alles da eenmaal ingevuld hebt, zul je een grote afbeelding bekomen van bekende portretten zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci.

Picross e2 screenshot Picross e2 screenshot

Zoals vermeld zullen de kleinere Picross puzzels ook afbeeldingen bevatten, maar helaas zijn ze maar vrij gewoontjes tegenover wat we op de DS-versies gewend waren. Geen Nintendo-figuren of andere gekkigheden, maar gewone dagdagelijkse objecten zoals een lamp, een koelkast of een ander ding dat de meesten wel thuis hebben staan. Picross is dan wel een puzzelspel in hart en nieren, het zou een mooi gebaar geweest zijn om ook voor wat indrukwekkende taferelen te zorgen bij het oplossen van de puzzels, maar voor wie de eerste Picross op 3DS gespeeld heeft, zal dat hem niet mogen tegenhouden om ook deze even op te pikken en zich op de bus of trein bezig te houden.

Conclusie

Picross e2 kan wat aan de eenvoudige kant zijn voor ervaren puzzelaars, maar met de nieuwe Micross-puzzels erbij heb je toch terug honderden rasters om in te vullen. De beginners onder ons kunnen ook gerust met deze game starten door de handige tutorial en het ingebouwde hintsysteem, al missen we ergens toch de Nintendo-gerelateerde extraatjes die de DS-versies te bieden hadden.

Positief

  • Perfect voor beginners
  • Micross-puzzels
Score
70/100

Negatief

  • Maximum 15x15 rasters
  • Picross-afbeeldingen wat gewoontjes
Grafisch
65%
Geluid
60%
Fun
70%
Gameplay
74%

Picross e2

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.