4gamers.be

Luigi's Mansion 2

Door Phazon, 08-04-2013 00:04

Het zal heel wat gamers ongetwijfeld opgevallen zijn dat de kleurrijke spoken in de screenshots sterk op elkaar gelijken. Dit komt omdat er doorheen de hele game slechts een handvol soorten spoken met een bepaalde kleur (voornamelijk groen, rood, blauw, geel en paars) voor zullen komen. Wees gerust, want door ze te voorzien van heel wat verschillende objecten, heeft Nintendo er voor gezorgd dat het verslaan van deze spoken nooit echt repetitief aan zal voelen. Je zal regelmatig eerst moeten uitvissen hoe je het spook te slim af kan zijn vooraleer je ze daadwerkelijk kan opzuigen.

Laat je echter niet misleiden door de vrolijke kleuren van de geesten. Luigi's Mansion 2 kan op bepaalde momenten toch vrij pittig zijn en dat zullen gamers alleen maar kunnen toejuichen. Doodgaan staat dan ook gelijk aan het volledig herspelen van de missie, tenzij je over een gouden been beschikt, iets wat in iedere missie goed verstopt zit. Elke mansion wordt traditioneel besloten met een baasgevecht. De eerste baas behoort ongetwijfeld tot een van de meest memorabele en inventieve bazen in een Nintendo-game, maar ook de andere bazen mogen er best zijn.

Een volledig nieuw aspect in Luigi’s Mansion 2 is de toevoeging van een online en lokale coöperatieve multiplayer. Vier spelers kunnen als Luigi de ScareScraper trotseren, een duistere landhuis met talloze verdiepingen die willekeurig gegenereerd zullen worden. Op elke verdieping is het de bedoeling om een bepaald objectief binnen een bepaalde tijd te vervolledigen. Er zijn in totaal vier mogelijke objectieven: Hunter (alle spoken op de verdieping moeten gevangen worden), Rush (spelers racen naar de uitgang van de volgende verdieping), Polterpup (spelers moeten spookhonden achtervolgen en vangen) en Surprise (een van de andere drie objectieven zal random gekozen worden).

Luigi's Mansion: Dark Moon screenshot Luigi's Mansion: Dark Moon screenshot

We vonden deze multiplayer een heel geslaagde toevoeging, maar het is jammer dat er geen online communicatiemogelijkheden aan het spel toegevoegd zijn en dat de multiplayer op zich niet enorm uitgebreid is. Dit had sowieso voor wat meer fun en replaywaarde kunnen zorgen, al is het basispakket dat nu voorgeschoteld wordt zeer behoorlijk.

Op grafisch vlak gaat Luigi’s Mansion 2 een andere richting uit dan diens voorganger. In de Gamecube-game werd de omgeving veel realistischer gepresenteerd dan nu het geval is. Ook de spoken waren veel grauwer en grimmiger, terwijl ze ditmaal enorm kleurrijk zijn. Het feit dat het spel minder realistisch is en meer kleur bevat, vinden wij een zeer goede zaak, want het vult perfect de vrolijke en grappige sfeer van de game aan. Lichteffecten en shaders, iets waar de 3DS zeer goed in is, maken deze sfeer compleet. Luigi en de spoken zijn overigens van heel wat mooie animaties voorzien. Wij raden jullie dan ook aan om eens door de gaatjes in het landhuis te piepen, want je zal steeds kunnen genieten van een heleboel grappige gebeurtenissen.

Tot slot weet Nintendo met het 3D-effect een mooi poppenkast-effect te creëren, al is de aliasing in 3D wel erg duidelijk en dit maakt alles toch heel wat lelijker. In 2D wordt er gelukkig wel van genoeg anti-aliasing gebruik gemaakt. Iets wat wel een behoorlijke meerwaarde biedt aan de game en voor meer sfeer zorgt, is de audio. Klassieke deuntjes uit de eerste game maken terug hun opwachting en worden perfect aangevuld door heel wat andere nummers. Het gebrabbel van Luigi en de kreten van de spoken maken dit geheel af.

Luigi's Mansion: Dark Moon screenshot Luigi's Mansion: Dark Moon screenshot

Conclusie

We hebben er lang op moet wachten, maar het vervolg op Luigi’s Mansion is een schot in de roos. Er mogen dan wel iets minder bazen in deze game zitten ten opzichte van zijn voorganger, maar de variatie, inventiviteit, langere speelduur en een sterke audiovisuele presentatie compenseren dit tekort ruimschoots. Ook de gameplay en exploratie van meerdere spookhuizen is iets waar zeer veel fans ontzettend blij mee zullen zijn. Met heel wat collectibles en een multiplayer wordt de replaywaarde van de game alleen maar vergroot, zodat je heel wat uurtjes zoet zal zijn met de game. Luigi’s Mansion 2 is weer eens Nintendo op haar best en een game die je zeker eens op je 3DS gespeeld moet hebben.

Positief

  • Meerdere landhuizen
  • Exploratie
  • Animaties van personages en spoken
  • Sfeer en aandacht voor detail
Score
90/100

Negatief

  • Multiplayer niet erg uitgebreid
Grafisch
90%
Geluid
89%
Fun
89%
Gameplay
90%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.