4gamers.be

Animal Crossing: New Leaf

Door SpaGheTTi, 14-06-2013 12:45

Wat men nog heeft toegevoegd is een nieuw type meubilair, namelijk wandmeubelen. Zo zijn er bepaalde lampen, maskers, schermen,... die je aan je muur kan hangen. Deze hangen beduidend hoger dan meubelen die op de grond staan; laat dat net een vernieuwing zijn die geoorloofd is voor een platform als de Nintendo 3DS. Sowieso helpt het 3D-effect je om je in het spel meer in te leven door een verhoogd dieptezicht, maar het is goed dat men heeft gedacht aan manieren om het effect nog eens te demonstreren op subtiele manieren. Ook de camera van de 3DS kan je bovenhalen om QR-codes te scannen van ontwerpen, eens je deze functie hebt vrijgespeeld bij de Able Sisters (de vrouwelijke egels die de wereld van Animal Crossing van mode voorzien). Je kan ook je eigen ontwerpen omzetten in een QR-code (zie pagina 3) als je ze met de wereld wil delen. Zelfs aan de ingebouwde microfoon van de handheld heeft men gedacht, want nu kan je met behulp van een megafoon de bewoners van je dorp roepen en zo makkelijk lokaliseren. Roep je de naam van een dier in de microfoon en is die buiten, dan zal die reageren en weet je welke richting je uit moet om die te vinden.

De Able Sisters, alsook Tom Nook, bevinden zich trouwens niet meer in je dorp. Waar je in Let's Go to the City naar een stad kon reizen, grenst er nu ten noorden een soort winkelstraat genaamd Main Street aan je dorp, waar zich nog tal van gebouwen bevinden. De supermarkt, de kledingwinkel en het museum bevinden zich nu hier, maar er valt nog veel meer te beleven, al kan je niet vanaf de aanvang van het spel met alles aan de slag. Enkele uitbreidingen van gebouwen en zelfs de constructie van bepaalde gebouwen vergen de inzet van de speler/burgemeester. Houd je je voldoende met de game bezig, dan kan je eerder genoemde Dream Suite, een dancing, een uitbreiding van het museum en meer aanleggen op Main Street.

Animal Crossing: New Leaf screenshot Animal Crossing: New Leaf screenshot
Animal Crossing: New Leaf screenshot Animal Crossing: New Leaf screenshot

Het leven in Animal Crossing is geen goedkoop leven, dat zal iedere speler van de vorige games alvast weten. Je huis moet afbetaald worden, de nieuwe aangelegenheden vereisen een hoop Bells en meubilair schaft zichzelf ook niet voor je aan. Geld verdienen kan een heuse routineklus worden, maar gelukkig kan je deze keer dagelijks iets meer geld verdienen. Zo kan je bovenop het opgraven van vier fossielen per dag (die je dan kan verkopen voor een redelijke som geld) dagelijks ook nog een nieuwe rots in je dorp vinden, die je een gesteente kan bezorgen door er met je schop tegen te slaan. Zo wordt de routineklus voor doorzettende spelers toch iets uitgebreid, al vrezen we dat het routinegevoel na een tijd bij vele gamers wederom zal opduiken en misschien  ervoor zorgt dat je het spel na enkele weken al een tijdje links laat liggen. Voorts wordt het rapen van fruit iets efficiënter: je hebt 16 vakjes om je spullen in mee te dragen en dit keer kan je in een enkel vakje negen van dezelfde fruitsoorten opslaan, zodat je deze in grotere getale naar de winkel kan brengen om te verkopen. Deze game is trouwens de eerste waarbij je je 3DS game coins kan gebruiken, om in de supermarkt gelukskoekjes te kopen. Deze gebruik je om aan Nintendo-gerelateerde voorwerpen te komen in New Leaf.

Het leven in Animal Crossing draait uiteraard nog steeds rond ontspanning en gelukkig leveren ook onspannende klusjes geld op. Zo kan een speler besluiten om een dagje uitsluitend te vissen en daar een flinke duit mee verdienen. Een insectenjacht kan ook grote sommen Bells opleveren. Zoals steeds is iedere vangst voorzien van een opmerking en vaak is dit een woordspeling die zodanig flauw is dat hij je nog doet lachen ook. Om het ontspannen te maximaliseren en het gebrek van reizen naar de stad te compenseren, heeft men gezorgd dat je in New Leaf een bootreis kan maken naar een tropisch eiland. Daar kan je andere fruit-, insect- en vissoorten vinden en is het altijd mooi weer. Voorts kan je er minigames spelen, die je inheemse munten opleveren waarmee je op het eiland voorwerpen kan kopen die je niet in je dorp of op Main Street kan vinden, zoals het duikpak, waarmee je in New Leaf voor de eerste maal kan gaan zwemmen in de oceaan aan het tropische eiland of je dorp. Tot slot zal je ter begeleiding van de minigames een oude bekende tegenkomen bij het bezoeken van het eiland.

Animal Crossing: New Leaf screenshot Animal Crossing: New Leaf screenshot
Animal Crossing: New Leaf screenshot Animal Crossing: New Leaf screenshot

Om onze beoordeling af te sluiten bespreken we graag nog het audiovisuele aspect van de game. Men heeft ook op vlak van muziek het blad omgeslagen, want New Leaf introduceert een volledig nieuwe soundtrack. Ieder uur speelt er een ander deuntje op de achtergrond dat niet alleen past in de hele setting van het spel, maar zelfs bij het moment waarop je aan het spelen bent. Speel je 's nachts, dan zal het deuntje ook erg relax en traag zijn. 's Ochtends en 's middags is het dan weer wat opgewekter. Wat ons vooral is opgevallen, is dat het spel er grafisch enorm mooi uitziet. Ongetwijfeld heeft men alles opgepoetst en ziet het geheel er beter uit dan het vorige deel voor Wii. In veel van het meubilair en de in-game voorwerpen werd veel detail gestoken (zie kast met GameCube op vorige pagina), maar ook in andere zaken is veel detail aanwezig. Als het regent vormen zich bijvoorbeeld modderplekken die een ander geluid maken wanneer je erover loopt en voetsporen nalaten. Tot slot: wanneer je helemaal aan het begin van de game een gesprek voert met Rover de kat merk je al meteen dat de diertjes er veel... zachter uitzien dan voordien, wat - zoals werkelijk alle inhoud van deze game - passend is bij het kenmerkende, schattige karakter van Animal Crossing.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.