4gamers.be

Mario Party: Island Tour

Door Vancha, 12-01-2014 00:05

(Wachten op) minigames in Mario Party: Island Tour


Mario is al heel zijn carrière bezig met het redden van koninkrijken, maar daarnaast houdt hij er ook van feestjes te bouwen met zijn vrienden. Mario Party is groot geworden op consoles en zit nu reeds aan deel negen, maar ook op draagbaar vlak waagt hij iedere generatie een poging om plezier te brengen. Op de GBA en DS waren de games niet volledig perfect, maar Nintendo hoopt opnieuw een knaller van een party game te ontwikkelen, deze keer voor de 3DS.

Iemand die eerder al Mario Party gespeeld heeft, weet direct aan wat hij zich mag verwachten. Bij het opstarten van de game kies je allereerst of je alleen of in groep wilt spelen. Mocht je geen vrienden met 3DS in de buurt hebben zal de computer voor de nodige tegenstanders zorgen. Heel handig is het feit dat je voor multiplayer maar één game nodig hebt en de rest via Downloadplay kan meedoen. Na het kiezen van je tegenstanders kan het feestje van start gaan, met deze keer 80 nieuwe mini-games.

Mario Party: Island Tour screenshot

De borden waar je in de Party-modus op speelt variëren allemaal qua tijdsduur en opbouw, maar ze zijn toch niet allemaal even leuk om te spelen. In Rocket Road, het bord met de kleinste speelduur, duurt het namelijk ettelijke beurten lang eer je eens een game tegen elkaar kan spelen. Voor de rest ben je constant bezig met dobbelen en wachten, terwijl in ‘Banzai Bill’s Mad Mountain’ je voortdurend teruggekegeld kan worden omdat een Bullet Bill je steeds voor de voeten vliegt op een ongepast moment. Andere borden zijn qua opbouw gelukkig veel beter opgemaakt, maar die duren dan ook wel iets langer.

De hardcore spelers worden al een tijdje benadeeld in Mario Party’s omdat sommige mini-games puur op geluk uitdraaien. Dit is goed voor de beginnelingen, maar je moet er toch wat voor zijn als je steeds door dom geluk de eerste positie kwijtgeraakt. Buiten de spelletjes op geluk is het aanbod wel enorm gevarieerd. Games zijn eenvoudig uitgelegd en vergen slechts vooraleer je ze doorhebt. Allen maken ze gebruik van de knoppen, touchscreen, microfoon, gyroscoop of een mengeling van wat de 3DS te bieden heeft. Visueel zal je wel niet achterover vallen en van 3D is maar weinig sprake, maar Nintendo is wel slim genoeg het 3D-effect aan te passen of uit te zetten wanneer je de 3DS moet draaien of kantelen. Wat ons wel opviel, is dat er enkel Free-To-Play mini-games aanwezig zijn in de game, waar het dus ieder voor zich is. Twee-tegen-twee gevechten of één-tegen-drie gevechten lijken verdwenen te zijn. Misschien is dat om het eenvoudiger te maken voor beginners of om je minder spelwijzen aan te moeten leren, maar het is toch een groot gemis voor diegenen die deze games graag speelden.

Mario Party: Island Tour screenshot Mario Party: Island Tour screenshot

Naast de borden heeft Nintendo nog enkele extra modi in Island Tour gepropt ter opvulling van de game. Je hebt zoals vanouds de Free Play mode ‘Minigames’, waarbij je gelijk welke mini-game uit kan kiezen om met vrienden of computers te spelen. Daarnaast hebben we ook nog een Time Attack modus en een Balloon Race. In deze laatste moet je zo snel mogelijk 3, 5 of 7 games winnen, waarbij je in eender welke minigame terecht kan komen. Voor fans die meer weg zijn van de spelletjes zelf zal dit vast één van de lievelingsbezigheden zijn, aangezien je niet gestoord wordt door dobbelstenen of moet wachten op de computer. Ook wij vonden deze optie nog één van de leukere in de game en waren dan ook vaak terug te vinden in deze modus.

De laatste hoofdmodus die we terugvinden is ‘Bowser’s Tower’. Hierin moet je verdieping na verdieping een toren beklimmen en iedere stage die je omhoog gaat krijg je de optie uit twee minigames om te spelen. Elke vijf etages krijg je ook een baasgevecht voorgeschoteld die je niet terugvindt in de boardgames of Balloon Race. Haal je de uiteindelijke top, dan mag je ook nog eens Bowser bevechten in een spel dat wat aan het eindgevecht in Super Mario World doet denken. Bowser’s Tower is opnieuw een leuk extraatje dat je zeker eens moet proberen, maar of je zal terugkomen nadat je Bowser hebt verpulverdm hangt af van hoe leuk je de baasgevechten zelf vindt. Mario Party Island Tour heeft naast deze opties en alle minigames ook enkele vrij te spelen extra’s, zoals muziek die je kan kopen in een shop en een extra speelbaar bord en karakter. Dat brengt het totaal op 7 borden en 10 personages.

Conclusie

Als je grote fan bent van de Mario Party-reeks zul je je met Island Tour vast uren kunnen bezighouden, alleen of met vrienden. Verder is Nintendo bijzonder voorzichtig in deze game. Het gamma minigames is goed opgemaakt, maar het gebrek aan enkele echt leuke borden of de 2-tegen-2 en 1-tegen-3 minigames is toch een gemis.

Positief

  • 3DS ten volle benut
  • Bossbattles in Bowser's Tower
Score
65/100

Negatief

  • Geen 2-tegen-2 en 1-tegen-3 games
  • Sommige borden zijn nogal saai
  • Niets vernieuwend
Grafisch
72%
Geluid
67%
Fun
60%
Gameplay
68%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.