4gamers.be

[iPhone] Mushihimesama: Bug Panic

Door Ge0force, 11-11-2010 00:01

Na haar debuut in de Xbox-360 hit Mushihimesama Futari is de insectenprinces Reco terug. Haar bos is namelijk verstoord door op hol geslagen insecten. Het is aan jou om haar te helpen in deze supersnelle actiegame.

De game bestaat uit twee verschillende speltypes: Adventure mode en Score Attack Mode. De adventure mode, die uitgewerkt is in een stripboek-formaat, pakt de draad weer op waar de Xbox 360 game eindigde. De insecten in het Shinju bos zijn op hol geslagen en prinses Reco wil koste wat het kost de vrede terugbrengen. Hiervoor is ze gewapend met bommen die gemaakt zijn uit zaadjes en explosief sap. Dit sap kun je verzamelen door verscheidene insecten af te slachten. De droprate is relatief hoog, dus zodra je genoeg flesjes van dit explosieve goedje hebt verzameld, kun je een “explosion seed” maken. Deze heeft in tegenstelling tot een gewone bom een grotere impact, en veroorzaakt een kettingreactie omdat insecten die in de buurt van zo’n ontploffing ook schade oplopen. Verder zal hij inkomende projectielen uitschakelen, zodat je terug wat meer bewegingsvrijheid geeft.

Per wereld heb je verschillende levels die je moet trotseren, met een bossfight op het einde van elke wereld. Hier is strategie een must, want elke baas is zwaar gewapend en kan een leger van kleinere insecten oproepen die alles moeilijker maken. Naarmate je de bazen verslaat, zal de rest van het verhaal zich onthullen, telkens in verschillende cutscenes in het eerder vermelde stripboekformaat. In elk level zitten ook “Kabutan” kevers verwerkt. Indien je ze allemaal kunt verzamelen, heeft Cave nog een leuk extraatje in de game voorzien, maar we zwijgen er verder over.

Na het verslaan van de eerste baas, speel je de “score attack” mode vrij. Deze is onderverdeeld in twee andere modi: Time Limit en Endless. In Time Limit moet je een zo hoog mogelijke score halen binnen de opgegeven tijd. Hier zijn dan ook weer verschillende stages beschikbaar afhankelijk van je vordering in de Adventure mode. In Endless modus stopt het spel echter wanneer je doodgaat. Ook hier moet je een zo hoog mogelijke score zien te krijgen vooraleer je sterft.

Alhoewel er heel veel actie op het kleine schermpje van de iPhone weergegeven wordt, zijn de controls zeer overzichtelijk en goed uitgewerkt. Links onderaan heb je je joystick waarmee je prinses Rico kunt besturen. Rechts onderaan bevindt zich de bom-knop waarmee je je bommen kunt lanceren. Als je genoeg explosieve flesjes hebt verzameld, kun je deze langer ingedrukt houden om een “Explosive seed” te lanceren. Tevens doet de bomknop ook dienst als een tweede joystick waarmee je kan mikken. Dit kun je opvolgen in de “burst meter” midden onderaan in het scherm. Door 1 maal op de burst meter te klikken kun je kiezen tussen lock-on en direct hit. Lock-on zal een target in het vizier houden en zo kun je drie insecten tegelijkertijd bekogelen, terwijl direct hit maar 1 target tegelijkertijd aan kan zonder dat je deze in het vizier kunt houden.

Grafisch zit de game zeer mooi in elkaar, en de cutscenes in stripboekformaat zijn van hoge kwaliteit. Het spel komt erg vloeiend over, en de begeleiding van de goede achtergrondmuziek brengen het geheel tot een volwaardige game. Zoals vele van de nieuwe games heeft ook Mushihimesama: Bug Panic Gamecenter-ondersteuning. Hier kun je je achievements bekijken of je positie op de leaderbords.

De officiële release-datum van deze game is achttien november, en zal de eerste vier dagen 2,99 euro kosten. Na deze periode gaat de prijs omhoog naar 3,99 euro.

(review door Bahemath)

Conclusie

Met Mushihimesama: Bug Panic haal je een spel in huis dat een goede gameplay combineert met mooie graphics. Beetje jammer van de weinige levels en bazen, maar laat dat de pret zeker niet drukken.

Positief

  • Zeer vloeiende gameplay
  • Audiovisueel in orde
  • Comic-book cutscenes
  • Hoge moeilijkheidsgraad
Score
88/100

Negatief

  • Te weinig levels en bazen
Grafisch
90%
Geluid
80%
Fun
90%
Gameplay
90%

Mushihimesama: Bug Panic

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar: Cave
  • Uitgever: 10tacle studios

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.