4gamers.be

eShop reviews #7

Door Phazon, 03-04-2014 11:27

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS en Wii U. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we regelmatig proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Weapon Shop De Omasse (3DS-eShop, Nintendo) - €7,99

In een RPG kom je altijd wel eens wapenwinkels tegen, maar nooit sta je erbij stil hoe ze toch alles gemaakt krijgen. In Weapon Shop de Omasse is het aan jou om deze zijrol in te nemen en de helden van hun wapens te verschaffen. Tientallen verschillende wapens kun je maken door middel van een ritmespel dat je het ijzer laat smeden terwijl het heet is. Je ziet het wapen dat je moet maken en daarna sla je op de maat en op de juiste plaatsen om zo de perfecte vorm te maken terwijl heet ijzer van de plaat afbrokkelt. Tijdens het smeden kun je het ijzer draaien of verplaatsen en dat is ook nodig als je weet dat er wel erg grote wapens in de game zitten. Helaas is het ritmespel wel ietwat repetitief, want er zijn maar enkele liedjes in de game. Al zijn die best goed gemaakt, je zult elk liedje vast meer dan tien keer aanhoren terwijl je alle wapens fabriceert.

 

De wapens maken is wel maar de eerste taak. Npc's zullen om een specifiek wapen komen vragen voor hun quest en jij kunt hen dat wapen dan uitlenen tegen betaling. Verkopen doet je winkel trouwens niet, want eenmaal de quest volbracht is, krijg je het wapen terug en kun je het verder oplappen en sterker maken. Zo goed mogelijk het ritme volgen tijdens het smeden komt goed van pas om de wapens extra sterk te maken, want faalt de NPC, dan krijg je geen geld en kun je geen nieuwe materialen inkopen voor je shop.

De NPC's die langskomen zijn eigenlijk nog het hoogtepunt van de game. Op het onderste scherm kun je namelijk volgen hoe hun avontuur verloopt in een soort Twittersysteem en daar komen wel erg grappige dingen in voor. De personages zelf kunnen echt elk soort karakter en geschiedenis hebben, van een gekke piraat die uit is op wraak voor zijn verwoest schip tot een oude samoerai met geheugenverlies of een prinses en haar knecht die op goblinjacht gaan. De gekste verhaaltjes kom je tegen en dat maakt de game ook meer dan goed als je het beu begint te geraken met het smeden.

7/10

AeternoBlade (3DS-eShop, Corecell Technology) - €14,99

Dankzij indie games zijn Metroidvaniagames weer op ieder platform terug te vinden. Aeternoblade is er ook zo eentje die al ettelijke maanden in Japan te verkrijgen is en nu eindelijk ook in het Westen op de eShop te vinden is. Het verhaal draait rond een krijgster die sterft, maar terugkeert in de tijd om een tweede kans te kriigen het kwaad te verslaan. De tijd is ook een grote factor in de game om puzzels, platforms en zelfs vijanden te verslaan en dit werkt ook allemaal naar behoren. Wat wel irritant is, zijn de eentonige achtergronden die steeds maar terugkeren, waardoor je vaak op je map moet kijken waar je juist bent, al is het vaak niet moeilijk om je weg te vinden aangezien je het gros van de tijd gewoon rechtdoor moet lopen om je doel te bereiken. Het helpt ook niet dat je heldin wat klungelig overkomt tijdens het springen van platform naar platform. Het zorgt er namelijk voor dat de game er wat goedkoop komt uit te zien. Het detail van je personage, vijanden en aanvallen is wel niet slecht en je zou zeggen dat het wat weg heeft van de nieuwe Castlevania op 3DS, maar het totaalpakket kon toch wat beter.

 

Een tweede groot verkoopspunt is de combat in Aeternoblade en ook hier is het niet echt schitterend te noemen. De game heeft wel degelijk een goed combo-systeem en de baasgevechten plus het gebruik van de tijd zorgen voor enkele leuke gevechten. Het probleem is alleen dat je al een goed uur moet spelen vooraleer er eindelijk eens verandering begint te komen in je vaardigheden en de combinaties die je kan gebruiken. Dit is gewoon te lang en combineer dat even met de eentonige achtergronden en je weet al hoe laat het is. Kun je dit negeren, dan zul je alsnog een leuke game vinden met enkele leuke elementen in geborduurd. De rest wacht beter tot een prijsdaling of probeert best eerst even de demo van Aeternoblade.

5/10

EDGE (3DS eShop, Cosmigo) - €1,99

Wie houdt van minimalistisch design en een leuke puzzelgame is met EDGE aan het juiste adres. Je rolt een kubus doorheen een parcours vol hindernissen en verrassingen om zo snel mogelijk de eindmeet te bereiken. Onderweg kun je ook speciale blokjes oppikken om jezelf nog iets verder te pushen, maar om felbegeerde S-ranks te bereiken is het vooral behendigheid en snelheid die je in je vingers zult moeten hebben zitten. Er is verder geen context of verhaal, wat ook niet echt hoeft te verbazen gezien de budgetstatus van deze titel. Goeie gameplay is waarvoor je betaalt en dat is ook wat je krijgt. Als je voor een kleine 2 euro ook rekent op visuele hoogstandjes en een diepgaand en meeslepend verhaal, dan wordt het tijd dat je ontwaakt uit je droomwereld.

 

De voornaamste troef van EDGE zit hem in het feit dat de makers dankzij een gevarieerd en steeds wijzigend leveldesign erin slagen om de meer dan 100 levels boeiend te houden. Dat geldt zowel voor gamers die niet van plan zijn om elk level meer dan eens te doorlopen als voor highscorefreaks die niet zinnens zijn om EDGE opzij te leggen zonder overal topscores neer te zetten. Dat is verre van evident, want de moves die je moet realiseren met het blokje dat je controleert vragen dikwijls een perfecte timing en controle. Het Circle Pad werkte voor ons vrij goed en het is vooral door de beperkte kracht van de 3DS en de bijhorende frameratestotteringen dat je soms gehinderd wordt om te doen wat je wil doen. Begrijp ons echter niet verkeerd: EDGE zal je veel meer doen botsen op je eigen tekortkomingen qua behendigheid dan op de visuele haperingen die zich voordoen als de actie wat hectisch wordt. Wie kickt op minimalistische, maar degelijke gameplay kan voor 2 euro weinig verkeerds doen met het aanschaffen van EDGE.

8/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.