4gamers.be

eShop reviews #10

Door Phazon, 10-07-2014 00:00

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS en Wii U. Aangezien gamers vaak het bos door de bomen niet zien, zullen we regelmatig proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Color Zen (Cypronia - 3DS eShop - 2,99 EUR)

Color Zen is een minimalistische puzzelgame die eerder verscheen op iOS en Android en nu doet de game ook de Wii U en de 3DS aan. Wij speelden het spel zowel op iOS en 3DS en zijn nog steeds gecharmeerd door het simpele uitgangspunt van de game in combinatie met de pittige uitdaging die de makers ermee weten te scheppen.

 

Het doel van elk level is om het volledige scherm te kleuren in dezelfde kleur als de rand. Dat doe je door twee geometrische vormen met dezelfde kleur (denk aan cirkels, driehoekjes en vierkantjes) met elkaar in botsing te brengen. Na elke botsing verdwijnen de twee vormen en gaat hun kleur over in de achtergrond. De clou zit 'm dus in het kiezen van de juiste volgorde van botsingen om aan het eind net twee vormen over te houden in de kleur van de rand. Color Zen begint met enkele simpele puzzels die je van dit basismechanisme doen proeven, om daarna enkele versnellingen hoger te schakelen en ook witte en zwarte vormen te introduceren. Wit neemt de kleur van om het even welk ander blokje over bij een botsing, terwijl zwart andere kleuren kan absorberen.

De dynamiek in elk van de 460 puzzels zit goed, met korte levels en al even korte laadtijden als je al eens een foutje maakt en opnieuw moet proberen. Naast de visueel strakke en minimalistische trekjes biedt Color Zen ook een knappe elektronische soundtrack die op zich erg aangenaam is om naar te luisteren en perfect bij de vibe van de game past. Color Zen is een aanrader voor elke puzzelfan. Wie nog zou twijfelen kan op iOS en Android trouwens enkele levels gratis uitproberen.

- 8,5 / 10 -

Picross e4 (Jupiter Corporation - 3DS eShop - 5 EUR)

Wie Picross e3 speelde en alweer zat te wachten op nieuw puzzelgerief kan gerust zijn: Picross e4 biedt simpelweg meer van hetzelfde en staat er dus voor garant om alweer voor enkele uren spelplezier te zorgen. Voor alle anderen leggen we graag nog eens uit waar het in Picross om gaat. Je krijgt een rooster van vierkantjes voorgeschoteld en hints onder de vorm van cijfers langsheen elke rij en elke kolom. De cijfers geven aan hoeveel vakjes je in elke rij en kolom moet kleuren. Eens je op basis van wat basislogica en je gezond verstand de puzzel hebt opgelost vormen de ingekleurde vakjes een tekening.

 

Naast de standaardrasters keren er enkele oude bekenden terug. Micross werd geïntroduceerd in Picross e2 en behelst een groot rooster dat bestaat uit allemaal kleine roosters om zo uiteindelijk een gigantisch kunstwerk te vormen. In Picross e2 was dat nog de Mona Lisa en in Picross e4 werden enkele andere klassieke schilderijen van stal gehaald. Deze puzzels leveren uiteindelijk wel een mooi eindresultaat op, maar het maken van de aparte stukjes is meestal minder uitdagend. Mega Picross, dat voor de eerste keer in Picross e3 werd bovengehaald, is een ander verhaal. Hier krijg je voor sommige rijen en kolommen tips die 2 lijnen overspannen. Deze puzzels zorgen voor een compleet andere dynamiek in de game en zijn een welkome afwisseling voor het standaardwerk. Verder biedt Picross e4 eigenlijk niks nieuws, tenzij dan een set van 15 extra puzzels waarvan er telkens 5 unlocked worden voor elke andere Picross-game op je 3DS. 

Picross e4 is een leuke toevoeging aan de reeks als je van het Picross-format houdt. Toch hopen we dat Jupiter Corporation ervoor zal kunnen zorgen dat Picross e5 opnieuw iets meer zal weten te verrassen met alternatieve puzzelmodi.

- 7 /10 -

Sayonara UmiharaKawase (Agatsuma Entertainment - 3DS eShop - 24,99 EUR)

Sayonara Umihara Kawase is een platformgame (met twee  voorgangers) die ontworpen werd door Agatsuma Entertainment, die in het verleden ook Drawn to Life voor Nintendo Ds hebben uitgebracht. Het spel gaat over een 20-jarig meisje, genaamd Umihara Kawase, dat terecht komt in een wereld van gemuteerde waterwezens. Samen met haar vislijn moet je proberen om het level uit te spelen.

 

De vislijn kan dienen om de gemuteerde wezens te vangen, maar ook om van het ene platform naar het andere te slingeren in levels die maximaal 5 minuten duren. Je komt ook regelmatig andere wezens tegen met andere krachten zodat er toch wat variatie in de gameplay zit. Ook is er de mogelijkheid om verder in het spel de levels uit te spelen met andere personages. De omgeving is redelijk eentonig, want enkel het parcours verandert per level. De muziek is echter zeer vrolijk en er zit veel afwisseling in wat het spelen aangenamer maakt. Sayonara Umihara Kawase is eerder een perfect tussendoortje, voor korte spelsessies zodat het interessant en vermakelijk blijft.

- 7.5/10 -

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.